Informatie aanvragen Inschrijven

Assertiviteit

OSPosofie

Nederlanders staan bekend als een assertief volkje. Als we iets vinden dan zullen we het meedelen ook. Dit geldt niet voor alle Nederlanders. Er zijn in onze samenleving ook personen die graag de lieve vrede bewaren. Beide karaktereigenschappen beïnvloeden de communicatie zeer sterk. Als de genoemde karaktertrekken zeer duidelijk, tot overmatig, aanwezig zijn zal dit altijd leiden tot een miskenning van de persoonlijke gaven van de persoon. Dit is jammer want zowel de ‘schreeuwer’ als de ‘onderdanige’ zullen hun persoonlijke doelen, en dus hun persoonlijk geluk, niet of nauwelijks bereiken. In een zakelijke omgeving is dit veelal ongewenst omdat een evenwichtige inzet van al de medewerkers leidt tot een optimaal bedrijfsresultaat en tevredenheid onder medewerkers. De kern hiervan wordt gevormd door op prettige en duidelijke wijze kunnen communiceren van hun bedoelingen en hun grenzen.

Doel

U een beter inzicht te geven in de kern van assertiviteit en de rol van uw eigen functioneren daarin. U zult de inzichten en de tools aangereikt krijgen waarmee u zich staande kunt houden en toch nog in staat zult zijn coöperatieve relaties met uw collega’s te onderhouden/op te bouwen.

Doelgroep

Een ieder die binnen de omgeving van de organisatie het gevoel heeft zich niet voldoende staande te kunnen houden.

Aanpak

Intake

Voor deze training zal een telefonische intake worden gehouden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de persoonlijke leerdoelen van de medewerker.

Methode

De training valt uiteen in twee delen. De eerste dag zult u inzicht krijgen in de kern van assertief gedrag. Ook worden u communicatietechnieken aangereikt en krijgt u feedback op uw eigen communicatie d.m.v. rollenspellen. Hiermee gaat u terug de praktijk in. De tweede dag is bedoeld voor feedback en verdieping.

Inhoud

  • Toets voor de herkenning van de eigen assertiviteit.
  • De kern van assertiviteit
  • Assertieve communicatie
  • De eigen grenzen kunnen aangeven en bewaken
  • Het opbouwen van constructieve relaties

Werkvormen

  • Praktijksimulaties voor de camera, deze praktijksimulaties worden vooraf door de medewerkers zelf aangedragen
  • Rollenspelen voor de camera
  • Maken van groepsopdrachten
  • Maken van individuele opdrachten
  • Maken van huiswerkopdrachten

Inschrijfkosten

€ 995,00 (exclusief BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en een naslagwerk.

Duur van de training

2 dagen

Locatie

Deze training wordt in Zoetermeer of op locatie gegeven.

Inschrijven

Graag reserveert één van onze medewerkers een plek in deze training voor uzelf of één van uw collega’s/medewerkers. U kunt ons bereiken via onderstaand adres of telefoonnummer. Uiteraard kunt u ook het inschrijfformulier invullen.

Contactgegevens

OSP Opleidingen B.V.
Postbus 145
2665 ZJ Bleiswijk
079 36 16 116

Incompany

Uiteraard is het mogelijk om dit programma af te stemmen op de specifieke behoeften van uw organisatie en als een incompany te organiseren. Hiervoor maken wij graag een afspraak met u.