OSP, uw partner in de regio

Sinds 1987 is OSP Opleidingen BV het toonaangevende bureau voor praktijkgerichte trainingen op het gebied van Communicatie, Commercie en Persoonlijke ontwikkeling.

OSP Opleidingen ondersteunt mensen en organisaties met training, coaching en advies. Samen met onze klanten ontwikkelen wij trainings- en coachingprogramma’s die ervoor zorgen dat mensen inzicht krijgen in hun eigen handelen. Hierdoor zijn zij in staat hun gedrag te veranderen en beter te presteren.

Na afloop van het trainings- of coachingtraject zult u merken dat niet alleen de deelnemers van de training met nog meer enthousiasme aan het werk gaan. Ook collega’s ervaren het enthousiasme en de verbeterde werkwijze. Dit leidt tot een betere werksfeer en een goed resultaat.

Dit doen wij vanuit persoonlijke gedrevenheid en zakelijke resultaatgerichtheid. Onze manier van werken is nuchter en no-nonsense, praktisch en concreet, met een gevoel voor humor, creativiteit en flair.

OSP staat voor Ontwikkelen, Samenwerken en Professionaliseren. Dit doen wij met een team van trainers, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de praktijk.

Ontwikkelen

“Wie gestopt is beter te willen worden, is gestopt goed te zijn”.

Dit geldt zowel voor u als klant maar ook voor onze eigen mensen. Wij zijn constant op zoek naar innovatieve toepassingen die wij kunnen combineren met de traditionele trainingsmethodieken. Deze vorm van ‘blended learning’ zorgt voor een gunstig effect op het leerproces.

Samenwerken

“Samenkomen is een begin, samen blijven is een uitdaging, samenwerken is succes”.

De wensen van u als klant zijn het uitgangspunt voor onze samenwerking. Samen ontwikkelen wij een plan van aanpak dat past bij uw organisatie en uw doelstellingen. Het resultaat en daarmee de borging van de opgedane kennis en vaardigheden staan hierbij centraal.

Professionaliseren

“Inzicht zonder handeling, brengt geen verandering”.

Doordat de werkwijze van de trainingen praktisch en herkenbaar zijn, kan het geleerde direct worden toegepast in de praktijk. Tijdens de trainingen wordt gewerkt met opname apparatuur, waardoor de deelnemers een spiegel voorgehouden wordt. Zij leren niet alleen van zichzelf maar ook van elkaar. Positieve feedback tijdens de training is heel belangrijk. Doordat mensen inzicht krijgen in hun gedrag, zijn zij in staat om te veranderen. De vooraf bepaalde doelstellingen van de organisatie kunnen zodoende gerealiseerd worden.

Onze kernwaarden zijn:

– Passie
– Flexibiliteit
– Innovatie

Deze kernwaarden vindt u terug in onze manier van werken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mensen achter OSP Opleidingen neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 079 36 16 116.