Informatie aanvragen Inschrijven

Telefonisch afspraken maken

OSPosofie

Steeds meer vervult uw binnendienst een ondersteunende rol voor de buitendienstverkopers. Veelal beperkt dit zich tot het afhandelen van orders en eventueel berichten van klanten doorgeven. Het is zonde als u de kracht die dagelijks op kantoor aanwezig is niet, of onvoldoende, gebruikt om telefonisch afspraken te maken met nieuwe of onbekende ondernemingen voor een acquisitiegesprek met uw buitendienstmedewerkers. Het grote voordeel hierbij is dat zij de meest gunstige momenten kunnen kiezen om te bellen. In deze training leren uw medewerkers dat hij of zij niet een ondersteunende rol, maar vooral een meewerkende rol kunnen vervullen.

Doel

Binnendienstmedewerkers intensief kennis laten maken met de bijzondere aspecten en de vele mogelijkheden die voor het maken van telefonische afspraken bestaan. In deze training leert de binnendienstverkoper dat hij of zij een wezenlijke bijdrage in het uitbreiden van het klantenbestand kan leveren.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor alle binnendienstmedewerkers of verkopers.

Aanpak

Intake

Voor deze training zal een telefonische intake worden gehouden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de persoonlijke leerdoelen van de medewerker.

Methode

Deze training is bijzonder geschikt voor die binnendienst medewerkers die er genoeg van hebben om hun activiteiten te laten stoppen bij de orderafhandeling. Het prettige van deze training is dat de training van start tot einde een workshop is. De deelnemers leren volgens het principe “learning by doing”. Aan de hand van evaluaties van de eigen pogingen worden de leerervaringen snel zichtbaar. Met deze methode is al heel veel succes bereikt.

Inhoud

 • Het realiseren van meer afspraken
 • Het maken van een productanalyse
 • Het maken van een prikkelende openingszin
 • Herkennen van en inspelen op koopsignalen
 • Omgaan met weerstanden
 • Professioneel en klantgericht communiceren

Werkvormen

 • Praktijksimulaties voor de camera, deze praktijksimulaties worden vooraf door de medewerkers zelf aangedragen
 • Rollenspelen voor de camera
 • Maken van groepsopdrachten
 • Maken van individuele opdrachten
 • Maken van huiswerkopdrachten

Inschrijfkosten

€ 995,00 (exclusief BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en een naslagwerk.

Duur van de training

2 dagen

Locatie

Deze training wordt in Zoetermeer of op locatie gegeven.

Inschrijven

Graag reserveert één van onze medewerkers een plek in deze training voor uzelf of één van uw collega’s/medewerkers. U kunt ons bereiken via onderstaand adres of telefoonnummer. Uiteraard kunt u ook het inschrijfformulier invullen.

Contactgegevens

OSP Opleidingen B.V.
Postbus 145
2665 ZJ Bleiswijk
079 36 16 116

Incompany

Uiteraard is het mogelijk om dit programma af te stemmen op de specifieke behoeften van uw organisatie en als een incompany te organiseren. Hiervoor maken wij graag een afspraak met u.